Wie zijn de deelnemers:
  
Mark Wieland uit Terneuzen (de invaller)

Dé vader in spé en kapitein op de binnenvaart. Twee zware weken werken aan boord en twee weken vrij. De vrije tijd van deze oud voetballer wordt tegenwoordig gebruikt om te fietsen, dit is Mark zijn lust en zijn leven. Ook aan boord wordt gefietst, maar dan op de rollenbank. Twee dagen voor het startschot werd hij door Frits Bakker gevraagd om mee te fietsen, waar hij dus geen nee op zei. Trainen voor deze monster rit kon hij dus niet doen, maar zijn conditie is gelukkig goed op peil. Met drie weken vakantie in het verschiet was dit voor hem en zijn 3 maanden zwangere vriendin Kim Bakker (dochter van) een leuke onverwachte bezigheid.
 

André Lagarde (49 jaar) uit Lage Zwaluwe
 
Zakenman, dromer, fietser, ideale echtgenoot en vooral een vriend voor het leven. Twaalf jaar geleden zelf getroffen door een vorm van kanker (Hodgkin), maar al lang weer genezen en terug in het gewone leven. Zijn specialiteit op de fiets? Klimmer, tempomaker en karakter tonen. André, die ooit ook wedstrijden bij de junioren reed, fietst mee om de actie te steunen. ,,Ik fiets graag, ben een vriend van Toon en vind het een prachtige uitdaging.'' 

René Meertens (38 jaar) uit Spijkenisse (uitgevallen, zie nieuws)
 
René is gevraagd door André en heeft onmiddellijk toegezegd. Volgens de glaszetter uit Spijkenisse: ,,Het KWF-fonds is een geweldig doel, daar wil ik graag aan meewerken.'' Hij is groot, oersterk en zeker een gangmaker voor de vlakke ritten. René reed al vele toertochten en heeft daarnaast ook wedstrijdervaring opgedaan bij de wielerclub RC Delta in Spijkenisse, waar hij als ploegleider en begeleider veel voor de ontwikkeling van de jeugd doet.
 
Jan 't Gilde (58 jaar) uit Axel
 
Het prototype van een krachtpatser, vergelijkbaar met een Viking. Zet Jan in het peloton naast de Zweedse tempobeul Magnus Backstedt en je ziet geen verschil. Kasseienvreter, hardrijder en ongelooflijk karaktermens. Vroeger gevoetbald bij HSV Hoek, nu verknocht aan de racefiets en de mountainbike. ,,Ik ben gevraagd door Toon om mee te rijden en vind het een prachtig initiatief.'' Bovendien heeft Jan ervaring met buitenlandse tochten, bijvoorbeeld in Spanje en zelfs in China, waar hij bergen van 2500 meter hoog heeft bedwongen en de Chinese muur heeft geslecht.
 
Rob van der Goes (60 jaar) uit Axel
 
Fanatiek fietser, bescheiden mens, bekend met de streek waar de tocht naartoe gaat. Rob is net als Jan 't Gilde lid van de toerclub Axel. Hij heeft vele duizenden fietskilometers afgelegd in Frankrijk, Spanje (waar hij zelf zijn buitenverblijf heeft), in Amerika en Cuba. In 1995 de Tour voor trimmers gereden: 3000 kilometer in 15 etappes.
Prachtige atleet op de fiets.
 
 

Jan de Kraker (43) uit Axel

Zakenman (gerenommeerd trailerbouwer), die ook in het dagelijks leven graag op zoek gaat naar uitdagingen. Behalve de fiets is ook zijn zeilboot een hobby waar hij zich samen met zijn gezin graag in uitleeft.
Brenger van het levenslied (favoriete nummer: Oooo, kleine jodeljongen), kunstfluiter op de fiets. 
Zowel op de racefiets als op de mountainbike een sportman die nooit opgeeft, met het postuur van Bontempi en de benen van Tom Boonen.
Drie jaar geleden geveld door een knieblessure, maar na zijn operatie een indrukwekkende comeback gemaakt als toerfietser.

Toon Deij (58 jaar) uit Moerbeke-Waas / Koewacht (B)

 
Zelf noemt hij zich de zwakste schakel van de zes die de tocht Axel-Moraira fietsen. Moet het hebben van uithoudingsvermogen, karakter en taaiheid. Wel enorm veel getraind voor de rit. Reed tot tien jaar geleden een tiental klassiekers bij de toerrijders, waaronder ritten van 250 kilometer en meer.
De reden dat hij de tocht rijdt is duidelijk. Toon komt op voor kanker, wil de bestrijding van de ziekte ondersteunen en maakt zich hard voor het slagen van de tocht.
Hij is de grote animator en initiatiefnemer van het project.

Twee vrienden (Bram Dieleman en Frits Bakker) rijden de eerste vier, vijf dagen mee, tot in de buurt van Clermont Ferrand. Daarna is het aan de zes die-hards om de tocht verder te voltooien.

 

 

Bram Dieleman                       Frits Bakker