Wist U dat....:

De Politie uw vriend is!
Toon had 9 augustus "panne" met de auto en deze wilde aantrekken, wat niet mag in Spanje. De Politie die hem hierop betrapte gaven, ondanks hun leeftijd, de helpende hand en duwden de auto (met veel gepuf) aan! De sleepkabel die Toon onder de auto gemoffeld had en tijdens het aanduwen er van onderkwam, moest hij nog wel opruimen!
Toon 10 augustus in Valencia zat en tijdens een rit van ongeveer 25o kilometer, een stopteken van de Politie per ongeluk negeerde. Toon gaf aan met een zuidelijk temperament dat hij "mucho kaputt" was van het fietsen. Later die dag is hij door de Politie van de autosnelweg is gehaald met zijn fiets! Toon in Valencia de haven in kwam via de Douane als "havenarbeider" een doodlopende pier opreed. Na al deze perikelen dacht hij: "Kom ik ga mijn voeten even laten rusten in een watertje van een fonteintje". U raad het zeker al: weer Politie! Toon: "Iek ben Antonio, ik voor Kankerbestrijding  uit Hollanda gefietst, ik mucho kaputt. De man keek dwaas en ging door.
Hij is gemast van al deze overtredingen moest hij  0 euro boete betalen!

Andrť, die over een paar weken ook meefietst naar Moraira, een baan kan krijgen bij Vuelling, de vliegmaatschappij die op Valencia en Allicante vliegt? De joviale, altijd goedlachse Brabander heeft zo veel indruk gemaakt met de opvang van verdwaalde en onzekere Belgische meisjes, dat hij als steward in dienst kan treden.

Jan ít Gilde zich de laatste weken opvallend verschuilt in het peloton. Hij laat zich maar zelden zien op de tochten van de TC Axel. Het gerucht wil dat hij zich in alle eenzaamheid voorbereidt op de tocht naar Moraira. Hij heeft stiekeme trainingsstages belegd in nog ondoorgrondelijke gebieden in Vlaanderen.

Jan de Kraker op de muziek van íSail awayí dezer dagen zijn zinnen verzet op de Zeeuwse wateren? De conditie is al optimaal, de benen sterker dan ooit. Deze week heeft hij zijn gezin opgepakt en is er mee naar het noorden van Zeeland gereden. Daar stapt hij zowat elke dag op de boot (weer of geen weer) om de kop fris te maken.

Het hele team zaterdag bij het passen van de kleding nogal wat vrouwelijke toeschouwers had? De winkelmeisjes van Toon en Siska moesten op het uur van de verkleedpartij wel opvallend vaak naar het toilet, waar toevallig ook de pasruimte was!

De vijf rijders van de Toerclub Axel, die met Toon meerijden, op de clubtochten van zaterdag en zondag over niets anders hebben gesproken dan de tocht van Toon. Het ging over voeding, over verzorging, over pijnlijke achterwerken, zalfjes, vroeg opstaan, wassen en plassen, inkopen doen en alles wat zich op zoín tocht voordoet.

Rudy de Wever, die met pensioen is gegaan, zeer benauwd is voor het beruchte zwarte gat. Hij wil wel mee naar Spanje, als begeleider, maar heeft grote twijfels. Rudy vreest dat hij zijn Maria geen twee weken kan missen.

Toen Toon in zín mindere periode bloed moest worden toegediend, beweerde Siska dat het bloed van een wielrenner was. 

Toon tijdens zijn periode van chemokuren nog vol humor zat. Zelfs op zijn ziekbed hield hij de moed erin met kwinkslagen en komische dialogen met verpleegsters en doktoren.
Zoals die ene keer. Toon vroeg de dienstdoende, vrouwelijke arts of ze de chemopomp op zijn rug wilde binden in plaats van op zijn buik. De arts reageerde verbaasd: ,,Wat is daarvoor de reden, meneer Deij'', vroeg ze. ,,Dat is makkelijker voor de seks'', zei Toon quasi serieus.
De arts was diep verontwaardigd. ,,Meneer Deij'', zei ze bits, ,,tijdens de drie dagen chemo moogt u geen sex hebben. Anders krijg ik straks uw vrouw ook nog als patiŽnt.''
Toon zag aan het verstarde gezicht dat de arts dat soort uitspraken van patiŽnten niet gewend was en biedt bij deze zijn excuus aan. ,,Het was maar een grapje, mevrouw de dokter.''

Jan D.   eigenlijk ook dolgraag mee wil, maar na rijp beraad  is hij van deelname uitgesloten door de vele valpartijen die hij veroorzaakt.

Frits B.  niet alleen af en toe benzine in zín dieselauto doet, maar ook wel eens zín telefoon, tas, bril of andere attributen ergens achter laat.

Jan K.  nu toch ineens de hele rit meegaat fietsen, niet in het minst omdat zín vrouw Ellen als verzorgster mee wil want hij kan haar geen 2 dagen missen.

Toon bij de rubriek cafťs keek, en schrok van het aantal, en bang is dat de mensen denken dat we meer rusten dan fietsen.

Andrť Lagarde zín fiets in een koffer steekt (vliegtransport) in de recordtijd van 2 uur en 58 minuten. Toon en Frits waren getuige van dit schouwspel.